Ny software fra Apple

T.C.D.R.  > Nyheder >  Ny software fra Apple

Mac

Som på iPhone og iPad vil det nye styresystem til Mac gøre designet på hjemmeskærmen mere flydende og med større muligheder for at placere programvinduer, som man vil.

Ikonerne i docken er blevet standardiserede, så de ligner ikonerne i Apples mobile styresystemer. På samme måde tilpasses den indbyggede beskedapp nu til sit mobile forbillede, så du får de samme muligheder, som mange allerede kender fra iMessage på iPhone.

Navn på nyt styresystem: macOS Big Sur.

Understøttes på: Mac-computere fra 2013 og frem.

iPhone

Det er iPhone-brugerne, der for alvor kommer til at opleve forandringer, når styresystemet kan opdateres til efteråret.

Apple gør nemlig hjemmeskærmen på telefonen mere individuel, men også mere kompliceret med en række nye widgets. Det er små programmer, du kan placere på hjemmeskærmen og hurtigere overskue mails, vejrudsigten eller klokken i andre lande.

iMessage får ligeledes en stor overhaling med fokus på at skabe mere overblik over længere beskedtråde med mange deltagere. Fremover kan du gemme de vigtigste beskedtråde i toppen af appen og gå ind midt i en beskedtråd og besvare den del af tråden.

Når man får opkald i det nye styresystem, bliver opkaldet nu vist i toppen i et lille vindue og ikke som en del af hele skærmen. iPhone-brugere får også som i Android og på iPad mulighed for at se billede-i-billede videoer, der lægger sig på toppen af andre programmer og hjemmeskærmen.

Navn på nyt styresystem: iOS 14.

Understøttes på: Fra iPhone 6S og op.

Apple TV

Med opdateringen kan man nu streame YouTube i 4K, hvis ellers man ejer 4K-modellen af Apple TV. Hidtil har opløsningen været markant lavere, fordi Apple TV ikke havde det rigtigt kodeks.

Du vil også kunne tilslutte to AirPods-hovedtelefoner på samme tid med den nye Audio Sharing-funktion. Der kommer ligeledes en vindue-i-vindue funktion, så videoen fortsætter med at afspille, selvom du går ud af en videoapp.

Navn på nyt styresystem:tvOS 14.

Understøttes på: Alle udgaver af Apple TV med adgang til appstore.

Apple Watch

Den største nyhed er muligheden for at overvåge og registrere brugerens søvn. Det er første gang, funktionen bygges direkte ind i styresystemet. Den kan også minde dig om, hvornår du bør gå i seng, hvis du vil nå dine søvnmål.

På samme måde kan uret nu holde øje med, om du vasker dine hænder længe nok eller så ofte, som man bør.

Endelig bliver urskiverne mere avancerede og kan fremover hente flere typer af data fra den samme app. Det er dog fortsat alene Apple, der kan udvikle urskiverne.

Navn på styresystem:watchOS 7.

Understøttes på: Series 3, 4 og 5.

iPad

De markante ændringer i styresystemet til iPad er, at det skal være nemmere og mere simpelt at bruge. Det betyder et mere kompakt design end tidligere, hvor elementerne nu ikke fylder mere, end der er brug for.

Søgefunktionen på iPad går samtidig på tværs, så man kun skal søge et sted for at finde alt fra programmer til filer som billeder og dokumenter. Som på iPhone kan man fremover også bruge de særlige widgets på sin iPad.

Navn på nyt styresystem: iPadOS 14.

Understøttes på: Fra iPads Air (2. gen), iPad (5. gen.), iPad Mini (4. gen.) og samtlige Pro-modeller.